Hiervoor kun je bij mij terecht


Counseling

Vanuit mijn praktijk BLOS bied ik begeleiding bij seksuele vragen of klachten. Mensen kunnen bij mij terecht met vragen over alles wat met seksuele gezondheid te maken heeft. Dit kan gaan om seksuele problemen, bijvoorbeeld pijn bij vrijen, minder zin, erectieproblemen, moeite met klaarkomen, verschil in seksueel verlangen tussen partners etc. Of om veranderingen in de seksuele beleving bijvoorbeeld ten gevolge van bevalling, de overgang, ziekte of ouder worden.

Seksuele counseling betekent met een zorgverlener praten over seks of een seksueel probleem. 

Je kunt bij mij terecht voor laagdrempelige en kortdurende begeleiding bij: 

- wens tot betere of fijnere seks

- weinig of geen zin in seks

- verschil in behoeftes of interesses tussen partners

- moeite met opgewonden raken

- erectieproblemen

- lubricatieprobleem (niet vochtig genoeg kunnen worden)

- pijn voor, tijdens of na de seks

- moeite met klaarkomen

- te snel klaarkomen

- verandering is seksbeleving door ziekte, behandeling of ouder worden

- kinderwens en seksualiteit

- vragen of twijfel over je seksuele oriëntatie of voorkeuren

- andere vragen over seksualiteit

Tijdens het eerste gesprek bespreken we jouw vraag of klacht. Het kan zijn dat we ontdekken dat je bij mij nog niet op de juiste plek bent. Ik kan je in dat geval verwijzen naar een passende zorgverlener of we kunnen samen onderzoeken welke hulp het meest geschikt is voor jou. Dit kan bijvoorbeeld een psycholoog, arts-seksuoloog NVVS of bekkentherapeut zijn. 

Afhankelijk van je vraag of klacht, kan het een goed idee zijn om samen met je partner te komen. Twijfel je hierover, dan kunnen we dat ook eerst samen bespreken.

Trainingen en/ of voorlichting

Daarnaast geef ik ook trainingen aan jongeren en professionals (in opleiding). Deze kunnen over alle onderwerpen binnen de seksuele gezondheid gaan, maar met name; hoe ga ik het gesprek aan in de gezondheidszorg/ de hulpverlening over seksualiteit en intimiteit. Met deze trainingen hoop ik meer aandacht voor seksualiteit en intimiteit in bijvoorbeeld de ouderenzorg of psychiatrie te creëren. Cliënten drukken namelijk niet op een "seksuele pauzeknop". Mensen hebben seksuele en intieme behoeften, ook in de zorg. Seksuele aanrakingen, gevoelens, ervaringen, relaties, gedachten en fantasieën blijven belangrijk voor de levenskwaliteit. In de zorg is het daarom belangrijk om ook oog te hebben voor die betekenisvolle relaties en cliënten te helpen deze relaties te onderhouden en ontwikkelen.

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn